Úvod RECEPTY ZAPOMEŇTE NA TRADIČNÍ ZPŮSOB PŘÍPRAVY palačinek. Po tomto receptu již nebudete palačinky...

ZAPOMEŇTE NA TRADIČNÍ ZPŮSOB PŘÍPRAVY palačinek. Po tomto receptu již nebudete palačinky připravovat jako v minulosti


Palačinky s tvarohem již nejsou žádným překvapením. Proto vám ukážeme, že se dají připravit i netradičnější způsobem, který si při nedělních snídani zamiluje každý člen vaší rodiny.

Výsledkem budou jemné palačinky, které se vám budou rozpouštět v ústech protože jsou vyrobeny z mléka a škrobu. Vyzkoušejte!

ingredience

6 vajec
5-6 polévkových lžic škrobu
300g tvarohu
500ml mléka
1 polévková lžíce slunečnicového oleje
Smetana (dle chuti)
Cukr (podle chuti)
Máslo (dle chuti)

Příprava

Smíchejte si vejce s cukrem

Přidejte škrob a míchejte, dokud nezmizí všechny hrudky.

palacinky1

 

 
Přilijte mléko a slunečnicový olej. Promíchejte, nechte odstát 15 minut.

Pánev potřete slunečnicovým olejem nebo plátkem slaniny. Palačinky smažte pouze z jedné strany!

palacinky2

 

 
Připravte si nádivku: Do tvarohu přidejte cukr a 1 vejce. Mák a rozinky jsou volitelné.

Palačinky naplňte nádivkou a zabalte podle toho, jak máte ve zvyku.

palacinky3

 

 
Vložte je do pekáče nebo zapékací mísy. Každou vrstvu je třeba potřít kysanou smetanou a rozpuštěným máslem.

Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 10-15 minut.

Z těsta vám vznikne přibližně 25 tenkých palačinek, proto, než začnete s přípravou, pozvěte k sobě všechny členy rodiny! Mimo jiné vás ochrání před přejedení.

palacinky4




loading...

Kam dál?