Tohle je nejlepší smetanová marináda na krůtí maso, kterou mě naučila moje máma a nedám na ni dopustit


Pokud máte v plánu připravit si chutnou večeři z kuřecího nebo krůtího masa, máme pro vás další osvědčený recept na marinádu. Můžete si ji připravit ještě ráno, před odchodem do práce zabere vám to jen 5 minut!Maso se bude marinovat celý den a na večeři máte jemný a šťavnatý pokrm.

Ingredience

  • 1-1,5 kg krůtího masa
  • 20g citronové kůry
  • 400ml smetany
  • 1 svazek kopru
  • černé mleté koření
  • sůl

Postup

Do velké nádoby vložte nařezané krůtí maso, přidejte smetanu, citronovou kůru, nasekaný kopr, sůl a pepř.

Přikryjte alobalem a vložte do chladničky na 8 hodin.

Předehřejte troubu na 200 stupňů, zvolte krůtí maso z marinády a dejte ho na plech pokrytým pečícím papírem. Pečte asi 30 minut.

Marináda je vhodná i ke kuřecímu masu, takže je už jen na vás, pro co se rozhodnete. Maso bude šťavnaté a plné chutí. Potěšte ním i svou rodinu.