Úvod RECEPTY Hlavní jídla Špagety Carbonara: Tento recept mi ​​prozradil italský kuchař, který ho připravuje již...

Špagety Carbonara: Tento recept mi ​​prozradil italský kuchař, který ho připravuje již více než 25 let a hosté si ho nemohou vynachválit


Špagety s omáčkou je asi jídlo, po kterém saháme nejčastěji, když nevíme, co uvařit k večeři. Děti je milují a hlavně, je to jeden z nejrychlejších receptů.

Omáčku zvolíte jakou máte rádi a za pár minut jsou špagety na stole. Dnes si spolu připravíme recept na špagety Carbonara, přičemž recept mám od Itala, který je připravuje již více než 25 let. Něco na tom přece jen bude.

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

spagety1

 

 

špagety (1 balíček)

250 ml smetany s nejvyšším obsahem tuku

4 žloutky

slaninu s velkým podílem masa

parmezán

pepř, sůl

postup:

V hrnci si nejprve dáme ohřát vodu na špagety. Mezitím si připravíme suroviny. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

spagety2

 

 
Parmazán si nastrouháme na struhadle na jemno. Tímto voňavým sýrem opravdu nešetříme, já jsem ho spotřebovala skoro celý. Nastrouhaný ho dáme do větší misky.

Slaninu si nejprve nakrájíme na menší kousky.

spagety3

Pak ji osmažíme v pánvi.

spagety4

 

 
Nyní nastává to kouzlo. Do pánve k slanině přilijeme smetanu a necháme zahřát na malém ohni. Smetana nesmí vřít. K parmezánu přilijeme 4 žloutky a smícháme na kaši. Pokud je kaše příliš hustá, můžeme ještě přidat žloutek. Následně přilijeme pár lžic vody ze špaget. Mícháme dokud nám nevznikne řidší hmota. Osolíme ji a opepříme.

spagety5
Za stálého míchání tuto hmotu přilijeme ke smetaně se slaninou a celé to necháme ještě ohřát. Uvařené špagety si dáme do velké misky a zalijeme je omáčkou. Zamícháme a podáváme. Na vrch ještě můžete nastrouhat parmazán a ozdobíme natí nebo bazalkou. Dobrou chuť.

spagety6