Šokující pravda o mikrovlnkách, kterou všichni ignorují a může to člověka stát i život


Mikrovlny vynalezli dva vědci během druhé světové války, kde jejich původním účelem bylo v kombinaci s radarovým systémem lokalizovat a bombardovat nacistická vojenská letadla.

O několik let později, Percy LeBaron Spencer z Raytheon Company, náhodou zjistil, že mikrovlny i ohřívají jídlo, protože jim radarové vlny roztály čokoládu v kapse. První vyrobená mikrovlnka pro běžný trh byla velká a těžká jako lednička.

Jak vlastně mikrovlnka ohřívá jídlo? Střídavý proud nutí atomy aby obrátili polaritu, to vytváří tření a rozvibruje molekuly vody v jídle, což způsobí ohřátí jídla. Mikrovlnka pracuje na frekvenci 2,45 GHz, což samo o sobě není problém pokud těsnění dveří není poškozené. Je prokázáno, že už 10 hz, může poškodit lidské tělo. Proto byste měli stát dál od mikrovlnky, která právě zahřívá vaše jídlo.

mikrovlnkyvedeli1

 

 
Jaké účinky má ohřívání jídla v mikrovlnce na samotné jídlo?

Ruší chemické a molekulární vazby

Degraduje živiny, které jídlo obsahuje

Tím, že deformuje molekuly v jídle, ty mohou vytvářet nebezpečné sloučeniny

Kojenecká výživa v mikrovlnce změní strukturu aminokyselin, a vytváří tak imunologické abnormality

Mateřské mléko ohřáté v mikrovlnce ztrácí 96% svých protilátek

Studie z roku 1992 potvrzuje, že lidem konzumujícím zeleninu ohřátou v mikrovlnce se snížil počet bílých krvinek

Pokles hemoglobinu, což způsobuje chudokrevnost

Zvýšení počtu leukocytů (indikující otravu a poškození buněk)

Zvýšení hladiny cholesterolu

Oslabení imunitního systému, větší náchylnost na nemoci, defekty dětí při narození, rakovina a jiná závažná onemocnění

I když si myslíte, že mikrovlnky jsou dobré, pomáhají a usnadňují nám život, opak je pravdou, kromě snižování nutriční hodnoty ohřívání jídla, mají negativní účinky přímo na lidské tělo.