Úvod RADY A TIPY Rýži vařím prakticky pořád. Škoda, že jsem neznala všechny tyto užitečné dřív…...

Rýži vařím prakticky pořád. Škoda, že jsem neznala všechny tyto užitečné dřív… mnohé by to usnadnilo


V dnešní době už se moc nevaří rýže ve varných sáčcích. V módě je teď vařit si rýži sypanou. Víte však, jak takovou rýži udělat co nejlépe? Lidé během její úpravy dělají mnoho chyb. My vám ukážeme několik tipů, jak si správně si s ní poradit.

  • Připaluje se vám rýže v mikrovlnce? Nezoufejte. Stačí přidat do misky najemnou nakrájenou cibuli, máslo a samozřejmě rýži. Vše zalijete vodou, tak aby 2cm sahala nad rýži. Při plném výkonu ohříváte 20 minut.
  • Máte rádi bílou rýži? Stačí pokapat štávou z citrónu. Rýže pak nebude šedá, ale čistě bílá.
  • Mnohem chutnější rýže bude v případě, začnete-li opraženou cibulkou. Syrovou rýži pak přidáte ke zesklovatělé cibulce, zalijete vodou (2cm nad rýži) a nakonec nasypete trošku hřebíčku. Vše společně uvaříte, dokud se neodpaří přebytečná voda.
  • Co když se odpaří voda dřív než rýže změkne? Udělejte do rýže pár dolíčků a zalijte vodou. Nezapomeňte, že rýže se nesmí promíchávat.
  • Pokud chcete rýži ohřát, stačí ji položit na sítko, položit na hrnec a ohřát nad parou.

ryze1

  • Pokud jste milovnici mléčné rýže, doporučujeme si rýži nejprve předvařit v neosolené vodě po dobu 4 minut. Pak ji odceťte a dovařte s mlékem.
  • Nechcete, aby se rýže rozvařila. Jako pojistku můžete přilít do vařící vody trochu studeného mléka.
  • Pokud přidáte do horké rýže trochu oleje nebo másla, nebude se lepit
  • Spálíte-li rýži zachovejte chladnou hlavu. Stačí odebrat nespálenou část, kterou v nádobě pokryjete krajícem chleba. Ten z rýže vytáhne zápach spáleniny.
  • Nemusíte se také bát zamražení již uvařené rýže. Takto zmražená rýže vydrží až 3 měsíce. Znovu lze podávat po ohřátí nad parou. Chuť se nezmění.



loading...

Kam dál?