Recept na nejlepší pudingáče, ze kterých se budete olizovat až za ušima!


Nevěříte? Tak neváhejte a vyzkoušejte tento recept. A my Vám zaručujeme, že již nebudete péct nic jiného.

Těsto:
1/4 l – mléka
2 dcl – oleje
3 ks – žĺtok
400 g – hladké mouky
10 lžic – kr. cukru
štipka – soli
20 g – droždí

Krém:
3 bal. – vanilkový puding Dr.Oetker (případně jiný)
3/4 l – mléka
3 ks – vanilkový cukr
5-6 lžic – kr. cukru
180 g – másla

Dále budeme potřebovat:

Vajíčko na potření
Práškový cukr na posypání

Postup:
1.

Připravíme si kvásek z 2 lžiček cukru, mléka a droždí. V míse zamícháme mouku, štipec soli, cukr, žloutek, mléko, olej a kvásek. Těsto necháme nakynout cca 1 hod – aby zdvojnásobilo objem.

2.

Jak nakyne těsto uděláme si puding. Po vychladnutí vyšleháme s máslem. Zatím dáme do chladničky.

3.

Uděláme válečky o průměru asi 1 cm a dlouhé asi 20 cm, které přehneme na polovinu, tím vzniknou dva prameny, které upleteme a konec vsuneme dole. (Z těsta se snažíme vyválet „hady“ a rozkrájíme po 20 cm. „Hada“ ohneme na polovinu a zakroutíme jako vrták).

 

 
pudingace1

Zdroj: nejrecept.cz