Úvod RECEPTY Pečení Recept na duhový dort, po kterém teď šílí celý internet

Recept na duhový dort, po kterém teď šílí celý internet


Tenhle duhový dort teď obíhá celý internet a my máme pro vás recept.
Na korpus potřebujeme:

vejce 1 kus
máslo 47 gramů (změklé)
cukr krupice 50 gramů
mouka pšeničná hladká 100 gramů
kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
vanilkový extrakt 1 kapka
potravinářské barvivo 1 kapka (podle potřeby)

Krém:

sýr Lučina 400 gramů
mascarpone 250 gramů
cukr moučkový 125 gramů
smetana na šlehání 500 mililitrů

 

 

Ganache:

čokoláda bílá 450 gramů
smetana na šlehání 150 gramů
Dokončení:

marcipán 750 gramů
cukr moučkový 50 gramů (na podsypání)

duhovydort2

Postupovat budeme následovně:
1. Nejdřív si připravíme ganache z bílé čokolády, které bude déle chladnout. Čokoládu nalámeme na kousky a dáme do skleněné mísy, v malém kastrůlku přivedeme smetanu do bodu varu a čokoládu jí přelijeme. Necháme 5 minut stát a potom ji opatrně rozmícháme lžící dohladka. Pokud v ní zůstanou kousíčky, dáme ji na 15 vteřin do mikrovlnky, minutu necháme stát a rozmícháme, případně postup opakujeme. Ganache přikryjeme potravinovou fólií a necháme při pokojové teplotě vychladnout, nejlépe až do druhého dne.

 

 

 

2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Suroviny na každý korpus jednotlivě vyšleháme a obarvíme jednou z barev duhy (fialová, modrá, zelená, žlutá, oranžová a červená). Pracujeme postupně a vytváříme jedno barevné těsto za druhým. Na pečicí papír obkreslíme kruhy o průměru 20 cm a jednotlivá obarvená těsta pečlivě do kruhů rozetřežeme. Korpusy také můžete upéct postupně, jeden po druhém, v dortové formě. V obou případech to trvá 8–10 minut.

duhovydortnahledak

3. Než korpusy vychladnou, připravíme si krém. Krémový sýr, mascarpone a cukr krátce dohladka vyšleháme. Smetanu ušleháme dotuha a opatrně ji vmícháme do krémové směsi. Každý korpus zkontrolujeme, jestli není příliš hrbolatý, případně ho seřízneme pilkovým nožem a očistíme od drobků. Korpusy si připravíme podle barev duhy: fialová, modrá, zelená, žlutá, oranžová a červená. Na první placku rozetřeme pětinu krému, přiklopíme další a pokračujeme, až skončíme červenou vrstvou. Dort necháme vychladit v lednici.

 

4. Případné nerovnosti na boku dortu srovnáme, potřeme ho první tenkou vrstvou ganache a necháme v lednici vychladit. Pak dort potřeme druhou vrstvou a snažíme se ji co nejvíc uhladit. Opět dáme vychladit. Dort pečlivě změříme a na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem vyválíme marcipán tak, abysme získali placku dost velkou na to, aby pokryla celý dort. Přeneseme marcipán na dort, dobře uhladíme vršek i bok. Přebytky odkrojíme, obarvíme gelovými barvami a vyrobíme z nich ozdoby.

duhovydort1

Dobrou chuť 🙂




loading...

Kam dál?