Úvod RECEPTY Inspirace Připravte si slané jogurtové placky se sýrem, které si zamilujete. Připravila jsem...

Připravte si slané jogurtové placky se sýrem, které si zamilujete. Připravila jsem je za 30 minut a ohromila všechny!


Pokud máte rádi placky, tento recept je pro vás! Placky s názvem hychiny pocházejí ze severního Kavkazu a do jisté míry se podobají na naše langoše.

Mimo jiné se liší tím, že se do nich dává nádivka – tou nejtradičnější je kombinace sýru a bylinek.

1

Hychiny se sýrem

Ingredience:

400g hladké mouky
250ml kefíru
1 ČL soli
1 lžičku jedlé sody
300-400g sýru Adygei (může být i jiný)
Bylinky (koriandr, kopr, bazalka …)
Máslo na potření placek

Ingredience na dip:

200ml hustého jogurtu
2 stroužky česneku
3 PL nasekaných bylinek (podle chuti)

Postup:

1) Smíchejte sodu s kefírem, promíchejte a nechte odstát 5 minut.
2) Mouku smíchejte se solí, přidejte kefír a prohněťte si pružné těsto.
3) Hotové těsto posypte moukou a nechte přikryté ručníkem dalších 10 minut.

2

 


4) Bylinky si smíchejte s utřeným nebo nastrouhaným sýrem (záleží od konzistence sýra, jaký máte) a podle potřeby přidejte sůl.
5) Rozdělte si těsto na 6 stejných kousků, z nichž každý bude tvořit placku s průměrem do 10cm. Do středu si dejte 2 PL sýrové náplně a okraje těsta spojte dohromady. Otočte jej na druhou stranu a jemně ho vyválejte válečkem do tenkého kruhu s průměrem 20cm.

3

6) Pečte na větší pánvi bez oleje po 3 minutách z každé strany. Při ukládání na sebe, je potřete rozpuštěným máslem. Před podáváním rozdělte každou placku na 4 části.

4

7) Hotovou placku si potřete dipem, který naservírujte v samostatné misce. Ten si připravíte smícháním všech ingrediencí.
Placky jsou připraveny za velmi krátký čas a budou pochoutkou na společné večeři.