Úvod RECEPTY Fitness Připravte si čerstvou a úžasně chutnou mozzarellu doma jen za 1 hodinu!

Připravte si čerstvou a úžasně chutnou mozzarellu doma jen za 1 hodinu!


Pokud se vám již při samotném slově sýr sbíhají sliny a Váš žaludek se již hlásí, tento recept je rozhodně pro Vás. Věděli jste, že mozzarellu si můžete připravit iv pohodlí domova a jen za 1 hodinu? Představte si její lahodnou chuť na chutných lasagních nebo křupavých zapékaných bagetky … mňam!

potřebujete:

1 a půl čajové lžičky kyseliny citrónové
čtvrtina tablety rostlinného syřidla – to koupíte v lékárně nebo v některých drogeriích
3,5 l mléka
lžička soli.

postup:

Kyselinu citrónovou smíchejte se čtvrt hrnkem studené vody.

V jiném hrnku si přírodní syřidlo rozpusťte podobně ve stejném množství studené vody jako kyselinu citrónovou.

Mléko dejte vařit a když bude teplé, jemně do něj zamíchejte připravenou směs kyseliny citrónové. Neustále míchejte a pomocí teploměru udržujte teplotu mléka na 31 stupních Celsia.

Zde začíná magie – mléko se sráží.

Toto se stane, když přidáte do mléka připravenou směs rostlinného syřidla. Pokračujte v míchání, dokud není dosaženo teploty 40 stupňů Celsia.

Následně vypněte hořák, hrnec zakryjte pokličkou a nechte odpočívat alespoň 5 minut.

V druhém hrnci přiveďte vodu až k 87 stupňům Celsia.

V hrnci, ve kterém mléčná směs odpočívala by se pomalu měla tvarohově vypadající část oddělovat od syrovátky (žlutá tekutina).

Pokud to takto nevypadá, nechte směs odpočívat dokud se tak nestane.

Následně vyberte hrudky a uložte do cedníku.

Potom je ponořte do hrnce s téměř vroucí vodou a nechte vařit asi 5 minut.

Občas promíchejte a ujistěte se, že vnitřní teplota sýra je kolem 57 stupňů Celsia.

Hrudky vyberte, jemně osolte a zpracujte podobně jako těsto, dokud se nevytvoří sýr. Formujte do požadovaných tvarů.

OBRÁZKOVÝ POSTUP A NÁVOD ➔




loading...

Kam dál?