Pokud jste na kuřecích prsech objevili bílé pruhy, udělejte toto…


Mnoho lidí oceňuje rychlou přípravu této potraviny a nekonečné množství variací, které se z masa dají přichystat. Fanoušci zdravého životního stylu v něm najdou snadno přijatelné bílkoviny a minimum tuku. Mimo jiné je cenově dostupné, ale existuje jeden háček, kterým se každý zabývá …

Jak rozlišit kvalitní výrobek od toho škodlivého?

Nejdříve si maso dobře prohlédněte, protože pokud si všimnete bílého proužku, nekupujte si ho!

Naznačují, že kuře rostlo rychle a jeho tuková tkáň je vyvinutá nerovnoměrně. Takové maso obsahuje škodlivé tuky a přísady. Nemusí vůbec chutnat tak jak má a je nevhodné i pro naše zdraví.

kureci prsa pruhy1

Trochu statistiky: 90% kuřecího masa určeného k prodeji, je chováno na drůbežích farmách. Kuřata jsou krmena antibiotiky a hormony, což vyústí do jejich rychlého růstu a za 2 týdny mají velikost dospělého kuřete.

Je to 4x rychleji, protože obyčejné kuře roste 6 měsíců!

kureci prsa pruhy2

Pokud si takové maso připravíte tak, že si ho jednou uvaříte, nemusíte se obávat žádné otravy.

Při časté konzumaci však může dojít k poškození vnitřních orgánů a hormonů jakož i k obezitě, onemocnění jater a ledvin.

 

Pokračování článku na další straně