Nikdy jsem kuře nepřipravovala podobným způsobem, ale tento recept je prostě úžasný


Když připravujeme maso, zvláště když ho smažíme, chceme, aby bylo uvnitř šťavnaté a na povrchu krásně křupavé. Někdy se to podaří více, jindy méně. Tento způsob přípravy smažených kuřecích prsou je tak úžasný, že pokud ho vyzkoušíte, stane se vaším oblíbeným receptem.

Málo ingrediencí a téměř žádný čas strávený v kuchyni. Sen každé ženy.

Budete potřebovat:

kuřecí prsa
1 lžička škrobu
1 lžíce citronové šťávy
půl lžičky jedlé sody
sůl podle chuti
mouka na obalování
olej na smažení

Postup:

Kuřecí prsa si nejdříve omyjeme, vysušíme a odblaníme. Nařízněte je na libovolně velké kousky. Buď můžete připravit tradiční řízky nebo malé nugetky. Kuřecí prsa osolte, přidejte jedlou sodu a dobře promíchejte.

kureciprsa1

 

 

Přidejte citronovou šťávu, škrob a opět promíchejte. Nechte masíčko v chladničce odstát alespoň 20 minut. Následně každý kousek obalte v mouce.

kureciprsa2

Na pánvi si dobře rozehřejte olej a kuřecí prsa smažte dozlatova. Masíčko bude křupavé, ale uvnitř šťavnaté. K těmto kuřecím nugetkám se nejvíce hodí čerstvá zelenina a různé druhy omáček, podle vaší chuti. Dobrou chuť!