Úvod RECEPTY Pečení Nejjemnější jednoduché domácí rohlíky – recept

Nejjemnější jednoduché domácí rohlíky – recept


Nemáte zrovna doma pečivo, ale máte na něj chuť a nechce se vám chodit do obchodu?
Udělejte si tyto domácí rohlíky a do obchodu pro rohlíky už v životě nepůjdete.

Budeme potřebovat:
1 kg – hladká mouka
250 ml – olej
600 ml – mléko
2 kostky – droždí
1 lžíce – kr. cukr
2 lžíce – sůl
sezam nebo kmín na posypání

postup:
1.
200 ml mléka zahřejeme, přidáme vrchovatou lžíci cukru a necháme cukr rozpustit. Když je cukr rozpuštěný, přidáme dvě kostky droždí a necháme vzejít kvásek.
2.
Do větší misky prosejeme mouku, přidáme olej, zbylé mléko, sůl a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě.
3.
Vykynuté těsto opět zpracujeme a necháme kynout. Z vykynutého těsta oddělíme menší kousky – oddělíme přibližně stejné kousky a zpracujeme do kuličky (35 – 40 ks).
4.
Každou kuličku rozválíme na tenký plát, který srolujeme do tvaru rohlíku. Rohlíky přendáme na papírem vyložený plech na pečení a necháme je na plechu chvíli kynout.
5.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů cca 10-12 minut. Před pečením je můžete potřít olejem, rozšlehaným vajíčkem nebo teplým mlékem, posypat kmínem nebo sezamem.
6.
Upečené rohlíky zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme stát 4-5 minut.




loading...

Kam dál?