Úvod RECEPTY Inspirace Může být cuketa chutnější než maso? Díky tomuto receptu určitě!

Může být cuketa chutnější než maso? Díky tomuto receptu určitě!


Cuketa je úžasná zelenina, kterou nejenže nyní koupíte úplně všude, ale navíc je i vynikající a snadná na přípravu. Pokud hledáte nějaký nový recept, jeden tu pro vás mám. Cuketa zpestří váš jídelníček, můžete ji použít jako přílohu k masům, připravit jako jednohubky a s bylinkami chutná úplně nejlépe. Odbočme však zpět k našemu receptu.

Smažená cuketa s česnekem a ořechy bude od nynějška konkurovat i vašim nejlepším masovým receptům. Tento recept můžete připravit buď jako předkrm, nebo jako přílohu.

Budete potřebovat:

1 cuketu

3 stroužky česneku

čerstvou petrželku

hrst vlašských ořechů

olej

sůl a pepř podle chuti

Postup:

Cuketu omyjeme a oloupeme. V případě, že má nějaké jadérka, klidně je vykrojíme. Pokud však máte mladou cuketu, klidně nechte i slupku, i semínka. Cuketu nakrájejte na drobné kolečka, podobně jako krájíte brambory.

Do pánve si nalijte olej a položte ji na mírný plamen. Do rozehřátého oleje postupně vložte cuketu a opečte ji tak, aby byla zlatavé barvy. Na pánvi ji však neopékejte příliš dlouho, protože se může stát, že vnitřek bude kašovitý.

Petrželovou nať omyjte a nasekejte nadrobno. Česnek přetlačte a vlašské ořechy rozmixujte, nebo posekejte nadrobno nožem. V misce nakonec smíchejte nať, česnek, ořechy, sůl, pepř a trochu olivového oleje. Směs přidejte k cuketě a vše spolu dobře promíchejte.

Smažená cuketa nebyla nikdy chutnější. Díky ořechům získá neobvyklou chuť a vaše kuchyň bude vonět nádhernou vůní. Toto jídlo bude chutnat dokonce i těm, kteří nemají v oblibě zeleninu. Dobrou chuť.

 

 

cuketa3

cuketa4

 

 
cuketa1

cuketa5




loading...

Kam dál?