
Zmrzlina je letním potěšením, která nikoho neurazí. Smetanová zmrzlina ale často nechutná smetanově ani zdaleka.
Chuť na zmrzlinu Vás pak tedy na čas přejde. Pusťte se proto s námi do přípravy té nejkrémovější zmrzliny, která bude chutnat všem!
Její chuť je opravdu smetanová, lehká a nádherně mléčná. Zmrzlina je hutná a přitom jemná. Letní dny se blíží, buďte proto připraveni.
INGREDIENCE
3 vejce
70 g cukru (nebo podle Vašeho uvážení)
300 ml 30% smetany
POSTUP
1) Oddělíme bílky od žloutků.
2) Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého pro tuhost přidáme špetku soli.
3) V jiné míse si utřeme žloutky s cukrem.
4) Vyšleháme si smetanu.
5) Smíchejte smetanu, žloutky s cukrem a přidejte opatrně sníh.
6) Dejte do mrazáku. Ideální doba tuhnutí je 5-6 hodiny. Během této doby zmrzlinu několikrát vytáhněte a promíchejte. Vyhnete se tak nepříjemné, ledové drti bez chuti.
Sdílejte tenhle super recept na domácí zmrzlinu ze 3 ingrediencí i s Vašimi přáteli! Určitě si na ní také pochutnají!