Když obalila mleté maso do cibule začali jsme slintat. Pak ale udělala něco mnohem lepšího!


Ochutnali jste někdy finger food? Jednoduchá jednohubka, která se podává na různých večírcích. Možná jste si všimli preclíky nebo pár mrkviček s omáčkou. Já vím, že ano.
Ingredience:
1kg mletého hovězího masa
2 bílé cibule
1/4 2dc poháru nakrájené cibule
1/2 2dc nasekaného petržele
1 lžíci hnědého cukru
1 lžíce pikantního kečupu
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worchesteru
1/4 2dc strouhanky
1 balení slaniny
1 flaška s barbecue omáčkou

POSTUP:
Ohřejete si troubu na 200 stupňů

Ošúpajte a vyberete si z cibule ty největší kusy.

Do misky s hovězím masem přidáme cibuli, která se vám zvýšila a přidáte petržel, houby, hnědý cukr, pepř a strouhanku a všechno ostatní. Pořádně dochutíte. Poté důkladně vše promíchejte.

Uděláte si takovou sekanou, kterou „obalem“ se dvěma velkými částmi cibule.

Nyní ta nejlepší část. Obal tuto kuličku slaninou, aby vše spolu dokonale sedělo.

Karbanátek pečete 40 minut. Pak je vyberete a dáte do barbecue omáčky a znovu vložíte do trouby na dalších 5 minut.

Ozdobíte je podle vlastního vkusu a chuti.

OBRÁZKOVÝ NÁVOD ➔

Přejeme Vám dobrou chuť!