Úvod RECEPTY Pečení Když jsme už byli přejedení klasickými bramborovými plackami, kamarádka mi dala tento...

Když jsme už byli přejedení klasickými bramborovými plackami, kamarádka mi dala tento fantastický recept. Od té doby placky jinak nepřipravuji!


Klasické placky se skládají ze tří složek – vejce, brambory a sůl. Někdo přidává i mouku, někdo je činí bez ní. Tak či onak, takové placky děláme často, a tak se zdá, že jsme se jich už přejedli. Pokud máte rádi inovativní recepty, připravte si běloruské bramboráčky.

Jsou to klasické placky obohacené o voňavou, křupavou a barevnou zeleninu. Na talíři vypadají úžasně a věřte, že takové zeleninovo-bramborové dobroty budou s radostí jíst i Vaše děti. Jsou totiž tak barevné, až máte pocit, že jsou lesklé.

Co budete potřebovat?

6 brambor
4-5 nožiček zelené cibulky
1 červenou papriku
1 mrkev
1 vejce
4 PL mouky
olej na opékání
sůl a pepř dle chuti
Jak na to?

Papriku si nařežte na drobné kostky, cibulku si nakrájejte rovněž na drobno. Mrkev a brambory si nastrouhejte. Veškerou zeleninu vložte do větší mísy, přisypte mouku, vajíčko, sůl a pepř a vše dobře promíchejte. Smažte na vyhřáté pánvi jako klasické placky do zlatova. Podávejte se smetanou nebo smetanově-bylinkovým dipem.

Přejeme dobrou chuť!





loading...

Kam dál?