Úvod Nezařazené Jak vyrobit domácí čokoládu Recept

Jak vyrobit domácí čokoládu Recept


Čokoládovny invetují miliony korun do vybavení a přístrojů, které dokážou z hořkých kakaových bobů vyrobit lahodné tabulky čokolády, ale s trochou práce si můžete udělat doma malou továrničku na čokoládu.

Z kakaového prášku ( pro začátečníky)

Přísady

  • 220g kakového prášku
  • 170g másla o pokojové teplotě
  • 100g cukru krystal
  • 150ml mléka o pokojové teplotě
  • 30g cukru moučka
  • 235 ml vody

Z kakaových bobů ( pro pokričilé)

Přísady

  • 500g kakaových bobů
  • kakaové máslo
  • odtučněný kakaový prášek
  • cukr
  • lecitin
  • 1 vanilkový lusk

Postup na výrobu čokolády z kakaového prášku

S touto metodou vyrobíte skvělou čokoládu.

1. Nalejte vodu do hrnce a postavte ho na sporák. Voda nesmí vařit


2.
Smíchejte kakaový prášek s máslem a vytvořte jemnou pastu. Použijte vidličku nebo mixér a zbavte se hrudek másla.


3.
Smíchejte kakaový prášek s vodou a důkladně směs promíchejte. Počkejte až teplota vzroste.
– Nalejte horkou směs do misky.



4.
Prosejte si oa druhy dukru do misky a zbavte se všech hrudek. Potom cukr vmíchejte do horké kakaové směsi.

– Přidejte mléko a rozmixujte směs do hladka.


5.
Nalejte směs v tenké vrstvě do formiček. Čokoláda zthune ve tvaru formičky, takže můžete použít třeba formičky na led.



6.
Dejte čokoládu na noc zthunout do lednice.