Jak uvařit úžasnou krémovou petrželovou polévku recept



Petržel je i v zimě snadno dostupnou zeleninou plnou vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek. Většinou je používána jako základ do polévek nebo omáček, ale použijeme-li ji jako hlavní ingredienci do krémové polévky, výsledek bude stát za to.

Postup

1

Petržel důkladně oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Bramboru také oloupeme a nakrájíme, pórek důkladně omyjeme a nasekáme do základu polévky. Na pánvi rozpustíme máslo a zvolna na něm osmažíme pórek. Poté přidáme i ostatní zeleninu a ještě chvíli smažíme. Podlijeme vodou, osolíme a necháme zeleninu uvařit doměkka.

2

Uvařenou směs rozmixujeme dohladka, přilijeme smetanu, zamícháme a vypneme plamen. Necháme ještě chvíli stát na sporáku, aby se chutě dobře spojily.

3

Na závěr vmícháme do petrželové polévky nadrobno posekanou petrželku a jarní cibulku a ihned podáváme. Petrželová polévka je hotová. Dobrou chuť!