Úvod RECEPTY Inspirace Jak si udělat včelí úly recept

Jak si udělat včelí úly recept


Recept na včelí úly. Včelí úly alias vosí hnízda mají mezi hospodyňkami punc velmi pracného cukroví. Ale se správně vypracovanou hmotou a pečlivě vyšlehaným krémem se z tvorby tohoto cukroví stane zábava. Báječné rumové aroma včelích úlků by rozhodně nemělo chybět na žádném svátečním stole. Recept na nepečené vánoční cukroví včelí úly krok za krokem.

Postup

Recept na včelí úlky – příprava těsta

1

Smícháme cukr moučku, strouhané ořechy a piškoty, změklé máslo, kakao a úplně nakonec po troškách přiléváme rum. Vzniklá hmota musí být hutná, vhodná k tvarování. Tomu uzpůsobíme i množství přidaného rumu. Těsto na půl hodiny uložíme do lednice, aby se s ním lépe pracovalo.

2

Mezitím si vyšleháme změklé máslo, cukr a rum na hustý krém, dáme ho do mikrotenového sáčku s ustřiženou špičkou (nebo do cukrářského sáčku s trubičkou).

3

Kousky hmoty vtlačujeme do cukrem vysypané formičky na úlky, malíčkem nebo koncem vařečky uděláme důlek a vyklepneme na prkénko. Když máme všechnu hmotu takto zpracovanou, dáme úlky na chvíli do chladu, aby ztuhly a při plnění se nedeformovaly.

4

Nakonec je naplníme krémem a přilepíme piškot (kulatou stranou ke krému). Včelí úlky udržujeme v chladu a v dobře uzavřené nádobě, aby nevyprchalo rumové aroma.




Kam dál?