Úvod RECEPTY Inspirace Jak si připravit rychlé kokosky ze salka recept

Jak si připravit rychlé kokosky ze salka recept


Recept na kokosky ze salka. Dvě ingredience, 30 minut – více na toto rychlé cukroví nepotřebujete. Z jednoho těsta dokonce můžete udělat dva druhy cukroví. Kokosky ze salka jsou hned měkké a skvěle drží tvar.

Postup

1

Kokos a salko jednoduše smícháme do velmi husté hmoty. Kokos přisypávejte postupně. Až vám už žádný kokos nepůjde do těsta zapracovat, máte hotovo. Připravte se na to, že možná budete potřebovat trochu kokosu navíc – záleží na hrubosti jeho nastrouhání. Troubu rozpalte na 160 °C, Vyložte dva plechy alobalem nebo pečícím papírem a můžete začít.

2

Z hmoty vykrajujte lžičkou malé bochánky a za pomoci druhé lžičky je opatrně přendejte na plech. Kokosky trochu rozplácněte, husté těsto se už příliš nerozteče. Aby se vám hmota na lžičky nelepila, namáčejte je často ve studené vodě.

3

Nyní kokosky upečte. První plech pečte asi 6-8 minut, dokud nezačnou kokosky lehoulince hnědnout. Hotové cukroví bude měkké s jemnou chutí kokosu. Druhý plech nechte v troubě o něco déle (stačí 2-3 minuty navíc). Salko v kokoskách zkaramelizuje a dodá cukroví úplně jinou chuť. Takto upečené kokosky jsou o něco málo tvrdší, ale pokud jim poskytnete týden k rozležení, pochutnají si na nich i malé děti. Na obrázku vidíte právě kokosky více upečené.




Kam dál?