Úvod RECEPTY Hlavní jídla Jak si doma udělat Španělské Tapas

Jak si doma udělat Španělské Tapas


Tapas, to je především styl života. Španělé obědvají a večeří pozdě, před obědem či večeří jsou ale věrní svému „tapeo“, což znamená jít ven, posedět a popít s přáteli. Ve skupinkách pak chodí od baru k baru a ochutnávají všechna tapas.

Postup

Tapas- smažené olivy

Obalíme olivy ve vejci a potom v mouce. Usmažíme je do zlatova a křupava. Vyjmeme je na papírový ubrousek a lehce posolíme (olivy jsou dosti slané). Podáváme teplé napíchnuté na párátkách.

Tapas – švestkové

Z šunky nebo slaniny rozřízneme na délku plátky (cca 2-3 cm široké).Do plátků zamotáme nacucanou rozměklou švestičku. Celou rolku propíchneme párátkem. Dáme na pánev a z obou stran lechce osmahneme. Přidáme trošku olivového oleje.

Tapas – sušené meruňky plněné kozím sýrem

Sušené meruňky nařízneme a naplníme špalíčky kozího sýra. Obalíme proužkem slaniny a asi 5 minut pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Propíchneme párátkem a podáváme s červeným vínem.

Krevetové Tapas

Oloupáame krevetky, zahodíme hlavy, ale necháme jim ocasy. Rozehřejeme olej na pánvi na mírném ohni, osmažíme na lupínky nakrájený česnek do zlatohněda. Přidáme lupínky pálivých papriček a krevetky. Vše dobře promícháme a smažíme asi 1 min. Osolíme a ihned horké podáváme . Krevetky se jí pomocí párátek.




Kam dál?