Jak si doma udělat arabský chléb – Pita chléb



Pita chléb je velmi sytý. Hodí se jako výborná příloha k masu i zelenině.

Postup

1

Z mouku, soli, 2 lžiček olivového oleje, cukru, sušeného droždí, vody a vinného octa vypracujeme hladké těsto, a sice tak, abychom do něj dostali co nejvíce vzduchu.

2

Necháme kynout 1 1/2 hodiny na teplém místě v míse, kterou jsme předtím vymazali zbývající lžící olivového oleje.

3

Poté těsto opatrně vyklopíme na pomoučený vál, rozdělíme na 2 části, které dáme na plechy vyložené pečícím papírem a opět vytvarujeme oválné placky, které by neměly být tenčí než 1 cm.

4

Při tom všem se snažíme neporušit vzduchové bubliny. Plechy přikryjeme a necháme odpočívat ještě 20 min.

5

Předehřejeme troubu na 250 °C. Po 20 min. placky potřeme trochou mléka a prsty do nich vtlačíme vzor šikmé mřížky. Nakonec posypeme sezamovými semínky a kmínem, pečeme cca 9-12 min.