Úvod RECEPTY Hlavní jídla Jak připravit žampiony v sýrovém těstíčku recept

Jak připravit žampiony v sýrovém těstíčku recept


Žampiony jsou chutnou a pro lidské zdraví prospěšnou potravinou. Mají antioxidační schopnosti, pozitivně ovlivňují spalování tuků a mají mnoho dalších podpůrných účinků. Ale známe to všichni, každý člověk má jiné chutě, tudíž pro někoho jsou žampiony delikatesou, pro jiného něco nedobrého. Pokud patříte mezi skupinu lidí, kteří mají obecně houby rádi, udělejte si tyto žampiony v sýrovém těstíčku.

Postup

1

Smažené žampiony v těstíčku jsou jednoduchým receptem, pracně nenáročné, jejich příprava nevyžaduje mnoho času. Žampiony umyjeme, seřízneme částečně nožku (část ji může v kloboučku zůstat) tak, aby se daly z obou stran osmahnout. Odříznuté nožky použijeme na osmažení také, je škoda je znehodnotit. Stáhneme vrchní blanku z kloboučku žampionu.

2

Nastrouháme sýr na hrubém struhadle, rozšleháme 2 až 3 celá vajíčka se 2 lžícemi hladké mouky, mouku můžeme nahradit bramborovým škrobem Solamyl. Do rozšlehané směsi vmícháme nastrouhaný sýr, která tímto máme připravenou k obalování žampionů.

3

Umyté a oloupané žampiony obalíme v sýrové směsi a pohotově dáme na rozpálenou pánev s olejem (tukem), aby směs nestékala. Opékáme z každé strany asi 7 minut. Při smažení žampiony nepropichujeme, aby z nich nevytékala šťáva. Hotové podáváme s nějakou přílohou, nebo s pečivem. Chutnají skvěle i jako samostatný pokrm.




loading...

Kam dál?