Úvod RECEPTY Bez pečení Jak připravit jahodovou Panna cottu recept

Jak připravit jahodovou Panna cottu recept


Dezert může mít mnoho variant, záleží tedy na vaši fantazii, nápaditosti a chutích. Ať zvolíte jakoukoliv verzi, italská Panna cotta je vždy lehká jako vánek, který vás pohladí. Je lahodná i něžná pro Vaše chuťové buňky. Inspirujte se tímto snadným receptem a zpříjemněte si váš den, kdykoliv budete mít chuť na něco skvělého a dobrého. I když je výroba rychlá a velmi jednoduchá, na panna cottu si musíte počkat, až želatina ztuhne do správné konzistence a dostatečně vychladne. Ale bude to určitě stát zato. Pojďme si společně připravit třeba Panna cottu s jahodovou čepičkou.

Postup

1

Smetanu, cukr a vnitřek z vanilkového lusku (rozpůlený a vyškrábaný́ včetně dřeně) rozmícháme v hrnci a zahřejeme jen k bodu varu, nevaříme. Zároveň namočíme lžičku až 2 lžičky želatiny do vody nebo mléka a necháme nabobtnat (vody nebo mléka musí být jen trochu, řekněme méně než půl hrnečku). Nabobtnalou želatinu pak přidáme do horké smetany. Pokud použijeme plátkovou želatinu, je nutné ji asi na 5 minut namočit do vody a přebytečnou vodu z ní vymačkat a následně rozmíchat v ještě horké smetaně.

2

Recept je skutečně velmi jednoduchý, ale tady pozor– želatina se ve smetaně nesmí vařit, Panna cotta by neztuhla. Hotovou směs nalijeme do skleniček (formiček, bábovičky nebo mističek, které chceme vyklopit). Abychom mističky dobře vyklopili, je nutné předem je vytřít olejem.

3

Po té dáme připravený dezert do ledničky, nejlépe přes noc. V případě, že nechceme čekat do druhého dne, mohlo by stačit chlazení a tuhnutí v ledničce 5 až 6 hodin.

4

Nyní si připravíme jahody. Rozmixujeme nebo rozmačkáme, vzniklé pyré oslaďme a případně propasírujeme sítem. Připravenou jahodovou směs dáme na ztuhlou Panna cottu a vše je hotovo. V případě, že jsme naplnili formičky a mističky, vyklopíme je na talířek a přelijeme jahodovou pochoutkou.




loading...

Kam dál?