Úvod RECEPTY Hlavní jídla Jak připravit hovězí maso po makedonsku recept

Jak připravit hovězí maso po makedonsku recept


Hovězí maso po makedonsku je minutka, záleží tedy na tom, abyste koupili kvalitní maso. Stejně tak se nevyplácí šetřit na víně, je ho potřeba jen malé množství, zbytek budete dopíjet, takže doporučujeme vaši oblíbenou značku. Jídlo není na fotografii příliš atraktivní, ale až ho ochutnáte, nebude nikdo vzhled řešit.

Budeme potřebovat

  • 750 g hovězího zadního masa
  • 200 g cibule
  • 250 g mrkve
  • 250 g celeru
  • 150 g fazolových lusků
  • 80 ml červeného vína
  • sůl
  • mletý pepř
  • 80 g rajčatového protlaku
  • 40 g hladké mouky
  • mletá sladká paprika
  • voda na podlévání
  • olej

Postup

1

Maso nakrájíme na přibližně stejně velké nudličky a s cibulí pokrájenou na kostky ho společně opražíme na oleji. Přidáme sůl, papriku, pepř a rajský protlak, promícháme a lehce podlijeme vodou. Dusíme pod poklicí. Občas promícháme a dolijeme vodu, aby se maso nepřipalovalo. Vodou šetříme, podléváme jen nezbytně nutným množstvím.

2

Mezitím, co se dusí maso, připravíme zeleninu. Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme. Celer s mrkví nakrájíme na kostky, fazolové lusky na menší části. Vše uvaříme v osolené vodě do poloměkka a po uvaření scedíme.

3

Když je maso měkké, zaprášíme ho hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme uvařenou zeleninu a červené víno a ještě chvilku provaříme.

4

Jako přílohu volíme dušenou rýži nebo různě upravené brambory.




Kam dál?