Housky rozpůlila, vydlabala, a její návštěva si oblizovala všechny prsty



Tuto kategorii receptů máte velmi rádi, a tak přidáváme další. Rychlý, jednoduchý a fajnový. Základem jsou housky. Náplň je již plně ve vaší režii. Já mám pro vás inspiraci, ale klidně si tento recept můžete přetvořit a vymyslet něco ještě originálnější.

Budete potřebovat:
housky
rozpuštěné máslo
rajčata
cibulka
česnek
špenát
různé druhy sýrů
šunka nebo slaninka
vajíčko
žampiony
sůl, pepř
bylinky

housky1

 

 
Postup:
Troubu si předehřejte na cca 180 stupňů Celsia. Housky si překrojíme tak, že odřízneme vrch a vnitřek vydlabeme. Vnitřek žemličky potřeme rozpuštěným máslem, do kterého klidně můžete přidat česnek nebo bylinky. Z ingrediencí, které máte doma, si připravte směs a naplňte jí housky. Aby to všechno pěkně drželo spolu, do každé housky můžete přidat trochu rozšlehaného vajíčka. Housky dejte do trouby a pečte přibližně 10 až 12 minut. Pak plech zakryjte alobalem a pečte dalších 15 minut. Žemličky jsou nejlépe ještě teplé a věřte mi, ani se nenadějete a budou fuč. Skvělý tip například i na dnešní večeři. Dobrou chuť.

housky2