Úvod RECEPTY Pečení Honí Vás mlsná? Zkuste tyto medové řezy. Jsou perfektní

Honí Vás mlsná? Zkuste tyto medové řezy. Jsou perfektní


Je možné, že něco podobného dělávaly vaše babičky nebo prababičky. Já osobně cítím chuť této dobroty dodnes. Proto jsem zapátrala a našla recept

Suroviny
těsto:
1 vejce
150 g cukru
1 lžička sody bicarbona
50 g margarínu
2 lžíce mléka
2 lžíce medu
450 g hladké mouky
1 lžíce kakaa

krém:
4 dcl mléka
2 1/2 lžíce hladké mouky
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce moučkového cukru
150 g másla
čokoládová poleva:
100 g hořké čokolády
3 lžíce oleje

medoverezy2

 

 
Postup přípravy
1. Krok
Začneme těstem. Všechny přísady (kromě mouky) vymícháme šlehačem.Potom dáme na sporák a zahřejeme pokud nám soda nepřestane pěnit.

2. Krok
Pak odstavíme a přidáme mouku. Uděláme plastické těsto, které si rozdělíme na 4 stejné části.

3. Krok
Rozválíme ještě dokud je těsto teplé na velikost plechu. Přeneseme na plechy. Můžete použít pro jistotu pečící papír (pokud nevíte těsto vyválet na tenoučké, můžete si těsto rozdělit na tři části a vyválíme tři trochu hrubší pláty.)

medoverezy1

 

 
4. Krok
Pečeme při 180 ° C každý plát cca 5-8 minut. Ještě za tepla vyklopíme z plechu

5. Krok
Krém si uděláme tak, že si 2 polévkové lžíce mouky utřeme v mléce spolu s cukrem a uvaříme hustou kaši. Když nám kaše vychladne přimícháme máslo které jsme si předtím smíchali s práškovým cukrem do pěny. Mícháme pohromadě dokud nám nevznikne hladký krém.

6. Krok
Krém si rozdělíme na tři části při čtyřech plátech a na 2 části při třech plátech. Natřeme na pláty. (já si pláty pak zatěžují a nechám i 2 hodiny odstát) poslední plát potřeme čokoládovou polevou. Nejlepší je zákusek na druhý den, změkne a dobře se krájí.
medoverezy3