Úvod RECEPTY Inspirace Do sáčku dala droždí, vodu, mouku a cukr a výsledek každého překvapil....

Do sáčku dala droždí, vodu, mouku a cukr a výsledek každého překvapil. Upečte si doma pravý francouzský pletenec se sezamem


Francouzské pečivo to jsou křupavé bagety, pletýnky, croissanty a mnohé další druhy pečiva. Kdo by je nemiloval?

Dnes jsme si pro vás připravili pravý francouzský recept na domácí pletenec se sezamem, který když jednou vyzkoušíte, už si ho nikdy v obchodě nekoupíte. Zaručuji vám pravý gurmánský zážitek.

sacek-drozdi1

 

 
Budete potřebovat:

1 polévková lžíce sušeného droždí

250 ml vody

3 lžíce cukru

špetka soli

80 ml oleje

1 vajíčko

250 gramů mouky

25 gramů sezamových semínek

postup:

Na přípravu budete potřebovat uzavíratelnou plastovou kapsu, ale šikovnější si poradí a postačí jim i miska. Pojďme si ale říct něco právě o postupu se sáčkem.

sacek-drozdi2

 

 

 
Do kapsy vložíme droždí, vodu, cukr, sůl, olej a 220 gramů mouky. Sáček dobře uzavřeme a vymačkáme veškerý vzduch. V rukou vypracujeme těsto.

sacek-drozdi3

Sáček umístíme do velké misky s teplou vodou a necháme ho tam přibližně 30 minut. Těsto krásné vykyne.

sacek-drozdi4

 

 
Po půlhodině do sáčku přidáme 30 gramů zbývající mouky a dobře promícháme.

sacek-drozdi5

Těsto necháme v teplé vodě ještě další hodinu. Když je těsto vykynuté, vyndáme ho ze sáčku a rozdělíme na tři stejné části.

sacek-drozdi6

 

 
Z každého kousku těsta uděláme delší pás. Ze tří pásů zapleteme klasický cop.

sacek-drozdi7

Hotový cop dáme na plech s pečícím papírem a potřeme ho vajíčkem a posypeme sezamovými semínky.

sacek-drozdi8

 

 
sacek-drozdi9
Troubu si předehřejeme na 150 stupňů a pletenec pečeme cca 40 minut dokud nemá zlatavý povrch.

sacek-drozdi10
Chcete-li vidět podrobný návod, doporučuji postupovat krok za krokem podle tohoto videa. Dobrou chuť.

 




loading...

Kam dál?