Úvod RECEPTY Hlavní jídla Do masa jsem dala sýr, máslo. Toto jídlo bude tím nejlepším, co...

Do masa jsem dala sýr, máslo. Toto jídlo bude tím nejlepším, co jste kdy učinili. Příprava je nejlehčí na světě


Lahodné karbanátky se připravují nejen z vepřového či hovězího masa, ale také z jemného krůtího masa. Jeho mletou podobu si můžete koupit v obchodě, nebo ji připravíte doma podle vlastní chuti. Doporučujeme vám vzít si maso ze stehna a prsou v poměru 1:1.

Úkol je následující: Připravit si ty nejlepší šťavnaté a jemně pikantní karbanátky.

ingredience:

1kg mletého vepřového masa
1/2 bochníku chleba
120ml mléka
50g másla
2 PL slunečnicového oleje
2 vajíčka
2 PL majonézy
250g tvrdého sýra
2 rajčata
Sůl a pepř podle chuti

postup:

Namočte si chléb do mléka, pak z něho vytlačte přebytečnou šťávu a smíchejte ho s mletým masem.
Přidejte vejce, majonézu, sůl a pepř.
50g tvrdého sýra a másla nakrájejte na malé kostičky.
Směs mletého masa si rozdělte na 10-12 částí, vyformujte z nich menší placičky a do středu vložte máslo se sýrem a vytvořte si karbanátky.

maso syr maslo1

 

 

Smažte je na oleji po dobu 2 minut z každé strany. Nemusí být úplně hotové.

maso syr maslo2

Osmažené karbanátky si vyložte na plech, nalijte tam olej z pánve, kde se smažil a můžete tam přidat i trochu vody.
maso syr maslo3

 

 

Položte na nich tenké plátky rajčat.
maso syr maslo4

 

Zbylý sýr si nastrouhejte, posypte jím maso a nakonec potřete majonézou.

maso syr maslo5

 

 

Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte 30 minut. Hotovo!

maso syr maslo6

Karbanátky můžete péct rovnou v troubě bez smažení na pánvi. V tom případě, budete muset prodloužit čas pečení o 5-10 minut. Přejeme vám chutný kulinářský zážitek!