Dáváte nasbírané hřiby do mrazáku? Tak pozor na tuto velmi častou chybu, kterou ničíme nejen houby, ale i naše vlastní zdraví.


Nasbírané červstvé houby můžete sušit, mrazit nebo i zavařovat. Každý způsob, kterým je zpracujete má ale svá pravidla.Udělejte vše správně, abyste neuškodili svému zdraví.

Houbařská sezóna již naplno propukla a mnoho lidí nosí domů plné koše hub. Možná, že si některé hříbky chcete nechat na pozdější konzumaci.

A ideální volbou je právě zmrazení.

Představíme vám ten správný způsob, abyste si je mohli vychutnat například i uprostřed zimy.

Houby můžete umýt

V první řadě je potřeba si připomenout, že je důležité, abyste sbírali a uchovávaly jen kvalitní a skutečně zdravé houby. Takové, které nejsou napadené plísní ani jinými chorobami. Před zmrazením je vždy dobře očistěte a na rozdíl od hub, které jsou určeny k sušení, je můžete propláchnout pod tekoucí vodou.

Další RADY najdete na další straně



POKRAČOVÁNÍ NA DALŠÍ STRANĚ