
Díky tomuto pomocníkovi již mnoho hospodyněk zapomnělo na připečené plechy. Ano, řeč je o kapsách na pečení.
Není nic jednoduššího, než dát všechny potřebné ingredience do sáčku, vložit ho do trouby a vyndat hotový pokrm.
Proslýchá se, že když se samotné kapsa zahřeje, vypouští ze sebe toxické látky. Je to skutečně tak? Ne, opravdu se nemusíte ničeho obávat.
Materiál, ze kterého je sáček vyroben, je určen pro použití při vysokých teplotách. Zahříváním je schopný uvolnit jen vodu a oxid uhličitý. V nejhorším případě se může kapsa přeměnit na saze, což je vlastně obyčejný uhlík …
Jak správně používat sáček na pečení
Prvním krokem je přečíst si přiložený návod. Chceme vám o tom něco blíže napsat.
Fanoušci pečených jídel by si měli pořídit několik druhů kapes: velké, malé a také sáčky na porcované jídla.
Délku kapes je lepší brát s rezervou, pak můžete přebytečnou část odstřihnout. Každopádně, nechte si rezervu přibližně 5 cm.
Sáčky na pečení se dají použít nejen v elektrické a plynové troubě, ale i v mikrovlnné troubě, v multivařiči a při vaření na páře. Málokdo ví, že s jeho pomocí si dokážete připravit i lahodnou omeletu!
Před vložením pokrmu do trouby, by se do sáčku mělo udělat několik vpichů párátkem nebo nožem do horní části, aby se uvolňovala přebytečná pára.
Při vkládání do trouby, dávejte pozor, aby se sáček nedotýkalo stěn a zejména té vrchní.
Během pečení nepožívejte režim konvekčního proudění tepla, aby se sáček nebo jeho uzávěr neroztavil.
Jídlo připravené touto metodou obsahuje méně kalorií a je mnohem chutnější a prospěšnější pro naše tělo.