Úvod DOMÁCNOST 27 Užitečných tipů do kuchyně přímo od šéfkuchaře. Teď budu dělat jen...

27 Užitečných tipů do kuchyně přímo od šéfkuchaře. Teď budu dělat jen tohle!


Nedostatek sebevědomí umí uškodit nejen vašemu každodennímu životu, ale dokonce i vašemu vaření. Chcete-li docílit to, že si vždy připravíte chutné jídlo, které potěší vaše blízké, musíte se naučit vařit s pozitivním přístupem.

Ať už děláte cokoliv, dělejte to s láskou a výsledek bude stát jednoznačně za to.

Aby jste se cítili v kuchyni jistější, nabízíme vám pár tipů od šéfkuchaře. Díky nim si vytvoříte z obyčejného jídla kulinářské dílo.

Pokud si přejete dát svému jídlu lehký nádech česnekové chuti, ale nechce to s ním přehnat, zkuste vetřít stroužek česneku k jídlu ještě před jeho podáváním na stůl.

kuchyne-rady1

 

 
Zkušené hospodyňky umí najít dobré využití i pro pivo. Spolu se sojovou omáčkou tvoří
vynikající dvojici pro marinádu pro maso. Nebo stačí jen malé množství tmavého piva k dušené zelenině a vaše jídlo dostane jemnější chuť.

V případě, že jste neodhadli množství soli v polévce a přesolili ji, nezoufejte! Vložte kroupy do gázy, kterou následně ponoříte do polévky. Kroupy umí během vaření absorbovat přebytečnou sůl.

Aby játra nebyla tvrdá, osolte ji na konci vaření.

Pokud se vám pi pečení připékat vrch koláčů, přikryjte ho vlhkou papírovou utěrkou.

kuchyne-rady2

 

 
Pro dosažení sucho-bílé barvy vaší rýže, přidejte během vaření do vody i pár kapek octa.

Jsou při krájení uvařená vajíčka drobivé a žloutky lepkavé? Před krájením ponořte nůž do studené vody.

Pokud si přejete, aby váš nedělní vývar byl krasně čirý, hod’te do něj kostku ledu a přiveďte k varu.

Nezakrývejte fazole při vaření a nezčernějí.

Pokud si chcete připravit skvělou nádivku, přidejte do masa jemně nastrouhanou cibuli nebo pár syrových brambor.

Hovězí maso bude měkké, pokud ho budete marinovat v majonéze přibližně 30 minut před přípravou.

Aby lilek nebyl hořký, nakrájejte ho, osolte a nechte tak. Pak zeleninu opláchněte studenou vodou.

Mandle si nejlépe očistěte tak, že je namočíte do vroucí vody na 3 minuty a následně je dáte do studené vody.

Chcete-li získat dokonale vyšlehanou smetanu, přidejte do ní během šlehání vaječný bílek.

POKRAČOVÁNÍ TIPŮ A TRIKŮ NA DALŠÍ STRÁNCE ➔


1
2



loading...

Kam dál?