Úvod RECEPTY 200g tvarohu a 4 vejce postačí na upečení tohoto nejjemnějšího koláče na...

200g tvarohu a 4 vejce postačí na upečení tohoto nejjemnějšího koláče na světě!


Zákusek, který vás zaujme svou jednoduchostí a magickou chutí! Jmenuje se Pars, což v lotyštině znamená „vločka“. Toto pojmenování dostal oprávněně, protože se vám roztaje v ústech přesně tak, jak sněhová vločka na dlani.

Ingredience

120g mouky
4 vejce
120g cukru
1/4 čajové lžičky vanilkového cukru
1 čajovou lžičku prášku do pečiva
špetku cukru
kakaový prášek

Ingredience do krému

200g jemného tvarohu ) 9-15% tuku)
100-120g cukru
250ml smetany (33% tuku)
1/4 čajové lžičky vanilkového cukru

Příprava

Do hluboké misky si rozbijte vejce a postupně přidávejte cukr

Prosátou mouku smíchejte s práškem do pečiva, solí a vanilkovým cukrem. V malých dávkách přimíchávejte sypkou směs do vajec a dbejte na to, aby vzniklá směs neztratila na svém objemu. Těsto by mělo být středně husté s jednotnou konzistencí.

Plech nebo zapékací mísu ve velikosti 20x30cm pokryjte papírem na pečení a lehce potřete olejem. Nalijte těsto do formy a rovnoměrně rozetřete. Pečte 10 minut při teplotě 200 stupňů.

2

 

 

Na přípravu krému smíchejte tvaroh s vanilkovým cukrem. S pomocí mixéru vytvoříte krásné krémovou hmotu bez hrudek.

3

Smetanu vyšlehejte mixérem až do zhoustnutí a pak ji přidejte k tvarohové směsi.

Hotový a vychlazený piškot rozřízněte na 2 části, těsto položte na sebe a zbavte se i jeho okrajů. První část piškot natřete 2/3 krému a následně přikryjte druhou částí. Vrch a boky potřete zbylým krémem. S použitím sítka posypte dezert kakaovým práškem a vložte do chladničky nejméně na 2 hodiny, aby se propojily všechny chutě tohoto dezertu.

 

 

4

Skvělý smetanovo-tvarohový krém, nadýchaný piškotů a kakao spoluvytvářejí úžasnou symfonii pro vaše chuťové pohárky. Na dietu si musíte najít jiný den, protože vaše srdce ví, že si dopřejete více než jen jeden kousek.