Zelinář nám řekl, jak si vybrat to správné čínské zelí. Tuto chybu při jeho koupi dělá každý



Křupavé a zároveň jemné listy čínského zelí přidáváme do zeleninových salátů, pokrmů z masa a podobně. Je bohatá na celou řadu vitamínů a minerálních látek, které naše tělo potřebuje zejména v chladnějším období.

Ne vždy však narazíme při koupi na to správné zelí. Někdy neodpovídá standardům, je povadlé, ale díky triku prodejců si můžete koupit jen vodnatou zeleninu bez chuti.

cinske zeli1

 

 
Toto si při jeho nákupu v obchodě musíte všímat

Upřednostněte čínské zelí bez obalu (obvykle jsou zabalené v potravinářské fólii), abyste ji mohli pořádně zkontrolovat. Pokud se pod fólií nacházejí kapky z páry, znamená to, že se zelenina začíná kazit.

cinske zeli2

 

 
Listy by měly být suché! Zelí, které neustále prodejci osvěžují postřikováním vody, ztrácí svou chuť a čerstvost.
Nekupujte zelí s listy, které začaly hnít. Dokonce i malé skvrny již naznačují, že zelenina jídlo znehodnotí a ohrozí i vaše zdraví.

cinske zeli3

Vybírejte menší hlávky s průměrnou hustotou listů. Velká žlutá zelí je většinou přezrálá a bez šťavnatosti.
Vůně čínského zelí téměř neexistuje. Pokud má neobvyklý „chemický“ zápach, znamená to, že při pěstování se používaly růstové stimulátory nebo se hlávky zelí zpracovávaly před vývozem.
Čínské zelí může mít různé typy, proto se jeho barva liší od světle-žluté až po tmavě-zelenou. Při výběru kvalitní hlávky se nezaměřujte na její odstín, ale na sytost barvy.

cinske zeli4

loading...