Udělejte si zdravou a chutnou zmrzlinu jen z jedné ingredience



Kuchařku Faith Durand zajímalo, která kouzelná složka dokáže v zmrzlině nahradit mléčné výrobky a různé sladidla, bez porušení jemné a nadýchané textury zmrzliny. Pokud jste si pod touto kouzelnou složkou představili banán, měli jste pravdu! A pokud ne, nevadí, protože to nevěděla ani sama Faith, dokud jí její sestra neprozradila, že používá pro přípravu zmrzliny banány. Pokud zmrazený banán rozmixujete v mixéru, dostanete krémovou, jemnou a hlavně lahodnou zmrzlinu. Pro někoho to nemusí být novinka, ale proč se o toto banánové kouzlo nepodělit is lidmi, kteří o této zmrzlině ještě neslyšeli. Nemusíte zůstávat jen u banánu, experimentovat můžete i s dalšími složkami, jakými jsou arašídové máslo, Nutella, med, oříšky, kakao nebo skořice. V podstatě vše, co máte rádi.

Během chvíle tak můžete z jednoho banánu vykouzlit osvěžující, chutnou a zdravou zmrzlinu, bez jakéhokoli přidaného tuku či cukru! V těchto letních dnech to pro vás určitě bude osvěžení k nezaplacení.

Na 2 porce budete potřebovat:
2 banány

postup:
Oloupané banány nakrájíme na kolečka a vložte do vzduchotěsné nádoby, skleněné mísy, či mrazicího sáčku. Nechte je zamrazit alespoň na 2 hodiny, v ideálním případě přes noc.

zmrzlinarecept1

 

 

Když budou banány zmrazeny, vložte je do mixéru a mixujte. Zpočátku budou banány vypadat jako rozpadlé kousky, proto je nepřestávejte mixovat.

zmrzlinarecept2

Banány po čase budou vypadat jako ovesná kaše, hmota bude jemná ale přece v ní najdete kusy banánu. Proto stále mixujte, dokud vám nevznikne hladká a krémová hmota.

zmrzlinarecept3

 

 

Zmrzlinu můžete ihned servírovat a jíst, ale bude mírně roztečení. Proto je lepší ji na chvilku opět vložit do mrazničky.

zmrzlinarecept4

Pokud byste si chtěli banánovou zmrzlinu vylepšit, stačí vložit do mixéru chvíli před koncem mixování další ingredienci, jako je například Nutella, arašídové máslo, kakao, skořici, med či oříšky.

zmrzlinarecept5 Nebojte se experimentovat a vyzkoušejte různé chutě!

Loading...