Toto je jediná věc, která zlepšuje proudění krve, posiluje kosti a snižuje krevní tlak. Když jsem ji objevila, okamžitě jsem ji začala používat



V současnosti se stále častěji skloňuje název himálajská sůl, a tak věříme, že jste o ní už určitě něco slyšeli. V následujícím článku jsme se vám však rozhodli přinést podrobnější informace o tomto typu soli a proč je pro naše tělo prospěšnější právě himálajská sůl.

himaljska sul1

 

 
Himálajská sůl je výjimečná i díky tomu, že se vyskytuje pouze v Asii. Její vznik se připisuje do doby před více než 200 miliony let, kdy byla mořská sůl zalita vrstvou lávy. Tato vrstva lávy sloužila jako pomyslný konzervovač, díky kterému byla sůl chráněna před přírodními živly a pozdějším lidským znečištěním. Čím více je tedy sůl zbarvená do červena, tím více železa obsahuje.

Výhody himálajské soli

Růžová, resp. červená himálajská sůl je plná stopových prvků, (až 84) za zmínku stojí: chlorid sodný, vápník, hořčík, draslík a mnoho dalších. Je třeba dodat, že díky konzumování himálajské soli dodáváme našemu tělu velké množství minerálů, které jsou však pro náš organismus snadněji využitelné.

himaljska sul2

 

 
Jaké typy zdravotních výhod můžeme očekávat od konzumace růžové himálajské soli?

Zlepšení cévního systému

Zlepšení dýchací a plicní funkce

Bojuje proti rychlému stárnutí

Zlepšuje sexuální výkonnost

Bojuje proti nespavosti

Snižuje výskyt svalových křečí

posiluje kosti

Snižuje krevní tlak

Zlepšuje cirkulaci krve

Stabilizuje hodnotu pH

himaljska sul3

Mořská sůl je druhou nejlepší volbou, přestože je každým rokem stále více a více zpracovávána. Bohužel, v oceánech se zvyšuje level znečištění, které bylo v minulosti na nižším stupni.

Klasická jedlá sůl je z uvedených možností nejhorší volbou. Tento typ soli je zbaven svého minerálního složení, kromě sodíku a chloridu. Později je za pomoci chemických výrobků vyčištěn a následně zapečený při vysoké teplotě. Navíc jód, přidáván do soli, je často syntetický a těžko vstřebatelný do lidského těla.

Loading...