Tito úžasní skořicoví šneci s banánem vám ukáží, co je to mít nebíčko v tlamičce.



Jemné a nadýchané vzdušné těsto, velkorysá vůně romantické skořice, slaďoučké banány a krémová poleva. Tato slova jen těžko něco předběhne a ještě obtížněji něco předčí tento koláč, když se ho jednou pokusíte upéct. Voňavé skořicové šneky s netradiční přísadou vás zcela učarují.

skoricovi sneci1

 

 
Skořicoví šneci dlouhá léta dobíjejí srdce všech milovníků sladkostí a voňavého kynutého těsta. Rádi a často si je kupujeme cestou do práce v pekárně nebo v obchodě. No tyto si dokážete připravit sami a budou tisíckrát lepší než kupované. Ne že by jsme měli něco proti kupovanému pečivu. Ale domácí je jen domácí. Koláček je s banány a polevou takový neobvyklý, že se hodí klidně i na slavnostní stůl. Stejně však bude chutnat, když si vyložíte nohy a vypijete si při něm čaj.

Budeme potřebovat:

400g polohrubé mouky

250ml mléka

2 banány

10g sušeného droždí

200g másla

1 PL mleté ​​skořice

100g krystalového cukru

1,5 šálku mletých vlašských ořechů

200g moučkového cukru

špetku soli

Postup přípravy:

Přiveďte do varu 230ml mléka a 3 polévkové lžíce másla. Nechte mléko trochu vychladnout a ještě do teplého přidejte droždí. Nechte odstát přibližně 10 minut. Poté přidejte lžíci krystalového cukru, špetku soli a vše důkladně promíchejte. Do této směsi přidejte 150g mouky a dobře promíchejte, aby nevznikly hrudky.

skoricovi sneci2

 

 
Jeden banán si rozmačkejte na kašičku a přidejte ho do směsi. Opět dobře promíchejte. Těsto by mělo být lepkavé.

skoricovi sneci3

skoricovi sneci4

 

 
Na desku si vysypte mouku a těsto prohněťte. Pak ho vložte do misky a přikryjte utěrkou. Odložte na hodinu na teplé místo, aby podkyslo. Pak si z těsta na dobře pomoučeném vále vyválíme obdélník.

skoricovi sneci5

Rozpusťte zbývající máslo a natřete ho na těsto. Na to nasypte mleté ​​nebo nasekané vlašské ořechy a posypte skořicí a pokud máte rádi aromatické sladkosti, můžete přidat i špetku rozdrcených hřebíčků. Banány si nakrájejte na tenčí kolečka a poklademe je na těsto.

skoricovi sneci6

 

 
Těsto si srolujte a nařežte ho na přibližně 8 kusů. Plech nebo zapékací misku si vymažeme, aby se odspodu šneci nelepily. Pak je na něj opatrně pokládejte tak, aby se vám nerozpadly.

skoricovi sneci7

skoricovi sneci8

 

 
Pečte dozlatova asi 50 minut při teplotě 180 stupňů. Mezitím si uvařte krémovou polevu. Na její přípravu budete potřebovat 3 polévkové lžíce másla, 2 lžíce mléka a moučkový cukr od chuti. Máslo rozpusťte na malé pánvi a přidejte zbývající ingredience. Pokud by byl poleva příliš hustá, přidejte ještě mléko.

skoricovi sneci9

Absolutně fantastické, domácí, kynuté šneci lahodit opravdu každému. Tento jednoduchý recept potěší každého člena vaší rodiny. Vyzkoušíte ho? Dejte nám vědět v komentářích.

loading...