Tento úžasný recept na domácí fazolovou polévku mě naučila moje máma a zamilovala si ho celá rodina!



Chcete rozmazlit své chuťové pohárky chutným a výživným pokrmem? Uvařte si tuto skvělou fazolovou polévku. Fazole je až neuvěřitelně užitečná pro naše tělo.

Obsahuje proteiny, vitamíny A, B, E, vápník, hořčík, jód, železo a další stopové prvky. Výhodou těchto prvků je, že si fazole během vaření zachovává téměř všechny živiny a to je skvělá zpráva!

Ingredience

400g fazolí
3 litry vody
1 cibule
1 polévková lžíce mouky
¼ čajové lžičky pepře
3 brambory
50g rýže
1 mrkev
30ml slunečnicového oleje
sůl
petrželka

Postup

1) Namočte fazole přes noc do převařené a vychlazené vody. Fazole změkne a navíc se zbaví látek, které způsobují nadýmání.
2) Opláchněte ji a vařte do měkka přibližně 50-60 minut.
3) Brambory očistěte a nakrájejte.
4) Očištěnou mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky.
5) Opláchněte rýži.
6) Do vroucí vody přidejte fazole, brambory, rýži, polovinu mrkve a cibule. Vařte 20 minut.
7) Během toho na pánvi orestujte dozlatova druhou polovinu mrkve s cibulí.
8) K mrkvi a cibuli přidejte mouku a míchejte ještě přibližně 1 minutu.
9) Směs přidejte do polévky, dochuťte solí a pepřem podle chuti a vařte dalších 7 minut.
10) Nakonec přidejte najemno nasekanou petrželku.
První chod na odpoledním stole je hotový! Pokud chcete, aby byla polévka vydatnější, můžete do ní přidat klobásku nebo uzené maso.

Přejeme dobrou chuť!

thumb-840x440-1-1

Recept na fazolovou polévku!

loading...