Tento recept jsem našla v zápisníku mojí babičky a nedám na něho dopustit. Chutná celé mé rodině



Mám ráda pečení, ve kterém je trochu těsta a hodně náplně. Delikátní, jemný a přesto, že obsahuje méně kalorií, neztratí na své úžasné chuti.

Nejchutnější koláč, jaký jsem kdy ochutnala, připravila moje babička. Není divu, že ho nazvala neviditelným. Jeho tajemství se ukrývá v jablkách, které jsou nařezané na tenké plátky. Samozřejmě, že v koláči je i klasické těsto, ale pouze v malém množství, takže si to ani nevšimnete. Pokud si vaše duše žádá pochutnat si na něčem rafinovaném, víme jak na to …

kolac-jablecny1

 

 
ingredience

90ml mléka
60g polohrubé mouky
100g cukru
3 vajíčka
1 čajová lžička prášku na pečení
2 polévkové lžíce oleje
1 polévková lžíce koňaku
4 jablka
3 polévkové lžíce vlašských ořechů
Příprava

Vyšlehejte 2 vajíčka s cukrem, aby vám vznikla pěna. Přidejte mouku, prášek do pečiva, olej, mléko a koňak.

kolac-jablecny2

 

 
Nařežte jablka na tenké plátky a vložte do vzniklého těsta.

kolac-jablecny3

Vymažeme formu na pečení máslem, vložte do ní těsto a pečte 30 minut při teplotě 200 stupňů.

kolac-jablecny4

 

 
Smíchejte 1 vajíčko s cukrem a dvěma lžícemi rozpuštěného másla. Vylijte na hotový koláč a na vrch přidejte ořechy. Pečte ještě dalších 15 minut.

kolac-jablecny5

To je vůně! Teď už víte, jak si upéct lahodný jablečný koláč. Podle chuti si můžete k jablkům přidat i skořici, špetku muškátového oříšku nebo mletý zázvor. Koňak lze nahradit i jiným aromatickým likérem například griotkou.

Recept jako stvořený do zimního počasí!

Loading...