Tento fantastický hrnkový jahodový koláč budete mít hotový jen za 7 minut …



Chvíle, kdy potřebujeme velmi, ale opravdu velmi rychle upéct koláč, protože má náhle přijít někdo neohlášený, známe opravdu všichni. Jenže připravit na stůl něco, co bude hotové skutečně rychle a nebudou to jen obyčejné chlebíčky, je těžký oříšek. My však máme recept, který vás ušetří stresu z neohlášených návštěv.

jahodovy kolac1

 

 
Na tento lahodný a rychlý hrnkový koláček budeme potřebovat pouze několik základních ingrediencí a jahody. Pokud je nemáte, vyzkoušejte ho někdy i s kompotovaným ovocem, které se doma najde vždy. Recept s jahodami je však zaručeně nejchutnější.


ingredience:

1ks bílého jogurtu

2 šálky mouky

½ šálku moučkového cukru

½ šálku oleje

1 balíček vanilkového cukru

2 vejce

1 balíček prášku do pečiva

50g mléčné čokolády

2 šálky jahod

Postup přípravy:

Základní pomůckou při tomto receptu je šálek s objemem cca 200-250ml. Pokud budete používat větší šálek, i váš koláč bude prostě trochu větší.

Smíchejte polovinu šálku jogurtu s cukrem, vanilkovým cukrem a vajíčky. Vymíchejte do hladka a pak přidejte zbývající množství jogurtu.

jahodovy kolac2

 

 
Opět vymíchejte a přidejte mouku a prášek do pečiva. Vše spolu mixujte přibližně 1 minutu.

jahodovy kolac3

Nasekejte si mléčnou čokoládu na malé kousky, nebo si ji nastrouhejte na hrubším struhadle. Lžící promíchejte s těstem tak, aby se v něm rovnoměrně rozložila.

jahodovy kolac4

 

 
Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pekáč si vymažeme máslem a vysypte moukou.

Vylijte těsto na pekáč a rovnoměrně rozetřete. Když je těsto rovné, opatrně na něj naskládáme jahody. Nejlepší je, když si je rozřežete na polovinu, ale pokud máte vlastní domácí jahody, které jsou menší, můžete je dát na těsto i celé.

jahodovy kolac5

Vložte do trouby a pečte asi půl hodiny. Těsto zevnitř zkoušejte párátkem. Počkejte dokud koláč vyhládne a podávejte se šlehačkou. Přejeme dobrou chuť!

jahodovy kolac6

loading...