Tchýně rozřezala 2 plastové láhve a naplnila je. Nakonec si všichni olizovali prsty



Ani vy si neumíte představit svůj život bez lahodných dezertů? Vylepšete si den a připravte si nejslavnější dezert na světě – tiramisu, trochu v jiné podobě. Dozvíte se několik tajemství, které vám pomohou ušetřit čas i peníze. Jen si představte, jak se vám taje v ústech …

ingredience:

250 g mascarpone
50 g cukru
250ml smetany
1-2 balíčky piškotů na tiramisu (záleží na velikosti lahví)
200g konzervovaných nebo mražených višní (mohou to být i maliny nebo jahody)
200ml čerstvě uvařené kávy
500g mléčné čokolády

dezer lahve1

 

 
postup:

Pokud nemáte doma mascarpone, zde je alternativa: 150-200g plnotučného tvarohu, 50ml smetany, 2 vejce a 50g moučkového cukru. Nejprve si samostatně rozšlehejte tvaroh, v druhé misce žloutky s polovinou moučkového cukru, v další bílky s druhou polovinou cukru a v poslední šlehačku. Všechny ingredience nakonec smíchejte dohromady tak, aby se vám vytvořila homogenní hmota.

dezer lahve2

Oddělte žloutky od bílků a přidejte je spolu s cukrem do mascarpone. Vše dobře promíchejte.

dezer lahve3

 

 
Nyní si vyšleháme bílky se šlehačkovou smetanou.

dezer lahve4

Smíchejte obě směsi dohromady a krém na tiramisu je hotový.

dezer lahve5

 

 
Vezměte si 2 plastové lahve, které jsou dobře umyté a odřízněte / odstřihněte z nich úzkou část tak, aby vypadaly jako sklenice. Z každé lahve odřízněte část stěny.

dezer lahve6

Nyní si je propojte tak jak to je uvedeno na obrázku.

dezer lahve7

 

 
Vyplňte formu polovinou připraveného krému. Jen ho nevyjedzte ještě dříve než to bude hotové!

dezer lahve8

Do středu si poklademe bobulovité ovoce.

dezer lahve9

 

 
Piškoty si ponořte do kávy a položte je na ovoce.

dezer lahve10

Přidejte zbývající krém, ovoce kolem okraji a vrch vyložte opět namočenými piškoty.

dezer lahve11

 

 
Dezert vložte na 3 hodiny do chladničky, aby se ingredience propojily, nasákly a ztuhly. Pak ho jednoduše vyberte z formy – stačí oddělit láhve!

dezer lahve12

Roztaví si čokoládu ve vodní lázni a polijte jí dezert.

dezer lahve13

 

 
Ozdobte zbylým ovocem.

dezer lahve14

Dobrou chuť!
Buďte si jistý, že koláč bude nadýchaný, jemný a lahodný. Bude těžké zůstat pouze u jednoho kousku!

dezer lahve15

loading...