Smetanový koláč s tvarohem připraven bez mouky a cukru! Chutná každému,kdo ho ochutná



Pokud upřednostňujete dezerty bez mouky, pak Vás tento fantastický citrónový koláč velmi potěší. Mouku vůbec nebudete oplakávat. Že se v něm nachází nadýchaný krém s příchutí citrónu si zamilujte už po prvním kousku.

Tímto dezertem tak uděláte velkou radost případně i někomu, kdo trpí celiakií. Podle našeho receptu můžete postupovat jednoduše krok za krokem ještě dnes.

ingredience:

– 500 g tvarohu
– 125 g másla
– 2 vejce
– Jemně strouhaná kůra z jednoho citronu
– Sladidlo podle chuti
– 2 kelímky smetany
– 2 kelímky zakysané smetany
– 2 balíčky vanilkového pudinku

postup:

1) Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si dortovou formu – vymažeme, vysypeme, nebo ji vyložíme pečícím papírem.

2) Tvaroh smícháme s nastrouhanou citrónovou kůrou, vejci a máslem. Přidáme špetku soli a sladidlo podle chuti. Vše promícháme mixérem na krémovou hmotu a přidáme dvě lžíce pudinkového prášku. Znovu promícháme.

3) Zakysanou smetanu smícháme se sladidlem a zbývajícím pudinkem. Pokud chcete, můžete přidat i další citrónovou kůru. Přemístíme do nachystané formy a pečeme po dobu jedné hodiny, zakrytou pečícím papírem. Když korpus vychladne, potřeme ho krémem.

4) Ušleháme si samotnou smetanu. Tu navrstvíme na krém. Dort necháme několik hodin vychladit v lednici.

Sdílejte tento báječný recept na smetanový koláč bez mouky a cukru i s vašimi přáteli! Určitě si na něm také pochutnají!

loading...