Slaná bábovka! Stačí smíchat suroviny, vytvořit těsto a dát péct. Za pár minut budete vychutnávat vynikající slanou bábovku!



Jednoduchá, rychlá a vynikající … Přesně taková je slaná bábovka, jejíž přípravu zvládne skutečně každý.

Je skvělým předkrmem, zajímavou večeří nebo oku lahodící dobrotou na párty. Připravit ji můžete i jako slaný koláč na Velikonoce. Podává se teplá, ale chutná skvěle i za studena. Připravte si tuto dobrotu podle následujícího receptu a určitě s ní potěšíte všechny strávníky!

Kdo by nemiloval bleskové recepty, jejichž příprava je snadná. Přesně taková je slaná bábovka, která je důkazem toho, že i z pár klasických surovin se dá vykouzlit zajímavá a chutná dobrota.

Co budete potřebovat

(Šálek o objemu 200 ml)

2 a 1/2 šálku hladké mouky
150 g tvrdého sýra
150 g kyselých okurek
150 g šunky
1 šálek oleje
1 šálek bílého jogurtu
1 prášek do pečiva
4 vejce
100 g strouhaného sýra (např. Gouda)
sůl dle chuti
pepř dle chuti

Jak na to?

Připravíme si mísu, do které rozbijeme vajíčka. Ty vyšleháme a přidáme olej. Do směsi za stálého šlehání přidáváme bílý jogurt. Mouku, kterou jsme si rozmíchali s práškem do pečiva postupně přidáváme k ostatním surovinám. Pomocí mixéru bychom měli vypracovat hladkou hmotu.

2

 


Zavařené okurky si nakrájíme na drobné kostičky. Stejný postup zvolíme u šunky a sýru. Tyto suroviny přidáme do těsta a důkladně zamícháme lžící. Takto připravené těsto nakonec osolíme a opepříme.

3

Připravíme si formu na pečení (jako na bábovku), kterou vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do formy následně vylijeme těsto a umístíme ji do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů. Pečeme asi 30 minut.

Necháme vychladnout a vyklopíme z formy a uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Vrch bábovky posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších 15 minut při stejné teplotě.

download

 


Po upečení slanou bábovku necháme mírně vychladnout a poté nakrájíme. Podáváme ji teplou, ale skvěle chutná i za studena.

4

Recept na slanou bábovku!

loading...