Rychlý recept na domácí pravou Ruskou zmrzlinu



Milujete chuť Ruské zmrzliny? Tak potom se vám bude líbit tento jednoduchý a rychlý recept jak si vyrobit svojí vlastní domácí Ruskou zmrzlinu.
Nebudou v ní narozdíl od té kupované žádná éčka, bez zbytečného cukru a spoustu lahodné chuti jak kupovaná.
Nemusíme se bát použíti syrových vajec z důvodu salmonely. Stačí vajíčko před vyklenutím důkladně umýt horkou vodou, salmonela se většinou drží na skořápkách ne ve vajíčku.

Co budeme potřebovat ?

2 kelímky smetany na šlehání
3 lžíce práškového cukru
1 hrstku vanilkového cukru
3 vejce
2 ks dortové oplatky (bez příchuti)

Jak na to ?

-oddělte žloutky od bílku.
-Vyšleháme zvlášť smetanu v jedné míse , v druhé bílky a třetí žloutky s cukrem.
-Všechno smícháme.
Na dno nádoby dáme oplatky na ně natřeme hotovou směs. Dáme do mrazáku na 30 minut, potom vybereme a promícháme Opakujeme ještě dvakrát, hmota se při zmrazování separuje, tak je potřeba jí promíchat

Zmraženou směs přiklopíme druhou oplatkou a necháme v mrazáku pořádně stuhnout minimálně do druhého dne.

 

 

loading...