Recept : nepečený dort s kondenzovaným mlékem: Včera jsem tento dort připravila na oslavu a hned všichni chtěli napsat recept!



Kondenzované mléko je sladkost, která je ve většině rodin zakázána pro její množství cukru.

No i Vy s touto sladkou surovinou sem tam určitě rádi zhřešíte a odmění se vám za to nejen mlsné jazýčky dětí, ale i manžel.

Dort, který Vás dnes naučíme, je jednoduchý na přípravu, nepečený a je to ta nejvhodnější sladkost na všechny příležitosti. I na slavnostní!

Ingredience:

200 g máslových sušenek
3 vajíčka
250 g kondenzovaného mléka
580 ml mléka
1 balíček vanilkového cukru
200 g másla
4 PL moučkového cukru
4 PL kakaa

Postup:

V hluboké misce si rozšlehejte vejce do hladka. Přidejte k nim 400 ml mléka, kondenzované mléko, cukr a vanilkový cukr. Všechny ingredience promíchejte. Poté dejte směs na mírný oheň a za stálého míchání ji přiveďte do varu. Vařte ještě asi 2 minuty, dokud krém nezačne mírně houstnout. Potom ho odložte stranou.

 

 
Připravte si kakaovou polevu. Smíchejte 4 PL moučkového cukru, kakao a 180 ml mléka. Vše spolu smíchejte tak, aby ve směsi nebyly hrudky. Opět dejte směs na oheň a míchejte dokud se poleva neuvaří a nevznikne homogenní směs. Hotovou glazuru odstavte a nechte vychladnout. Pokud si chcete zajistit, že se poleva nebude roztékat, můžete do ní po uvaření přidat trochu másla. To ji po zatuhnutí udrží pohromadě.

Máslo si nakrájejte na menší kousky a dejte ho do mikrovlnné trouby nebo na oheň roztát. Smíchejte ho s rozdrcenými sušenkami a odložte na několik minut do mrazáku, aby máslo opět ztuhlo a při formování neteklo.

Dortovou formu si mezitím vyložte pečícím papírem. Sušenky po několika minutách vyjměte z mrazáku a vyložte jimi dno dortové formy. Na ni naneste krém z kondenzovaného mléka a navrch polijte čokoládovou polevu. Dort dejte na několik hodin zchladit, nejlépe však přes celou noc.

tittorta-678x440-1

Přejeme dobrou chuť!

Recept – dort z kondenzovaného mléka!

loading...