Recept na vánoční bramborový salát



Na vánoční bramborový salát nemá smysl vymýšlet nějaké experimenty.
Osvědčený postup je jenom jeden a níže si ho můžete přečíst a naučit!

Ingredience
– 300 g salátových brambor, uvařených ve slupce a oloupaných
– 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
– asi 750 ml silného masového nebo zeleninového vývaru (možno vynechat)
– 3 znojemské okurky, nakrájené nadrobno + trocha láku
– 80 g šunky od kosti, nakrájené na kostičky
– 50 g zeleného hrášku (sterilovaného nebo rozmrzlého mraženého)
– 6 křepelčích vajíček
– 2 šalotky, nadrobno nakrájené
– 100 g majonézy dijonská hořčice sůl a bílý pepř

Postup
1.  Zeleninu uvařte ve vodě do měka.
Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo; trvá to cca 3-4 minuty.
Zeleninu sundejte z varu a slijte.

2.  Zeleninu a brambory, které jste si uvařili, nakrájejte na kostičky a vložte do větší mísy. Přidejte okurky, kostičky šunky, hrášek a šalotku.
Na závěr přidejte rozpůlená nebo rozčtvrcená křepelčí vajíčka.

3.  Tento základ salátu zalijte majinézou a hořčicí, přidejte sůl a pepř. Nechte v chladnějším místě třeba v ledničce aspoň hodinu odležet a pak servírujte.

TIP 
Místo klasických brambor můžete použít francouzské brambory Grenaille, které nemusíte loupat – stačí je nakrájet na osminky. Pokud chcete salát zlehčit, nahraďte majonézu bílým jogurtem, nejlépe řeckým.
Pokud nemáte křepelčí vajíčka, použijte normální, ale na tuhle porci 4 vajíčka.

Přejeme dobrou chuť

loading...