Recept na úžasné domácí tortilly!



Pečete doma? Koláče, rohlíky, domácí chléb, … Není nad vůni pečení v domácnosti. A máte rádi tortilly? My ano!

V obchodě zrovna nejlevnější nejsou a při pohledu na složení a následně na datum spotřeby (končící někdy o 376 let) vás možná mnohdy i přejde chuť si je koupit. Lze je už několik z vás zkoušeli, možná neúspěšně. Nalezli jsme ale opravdu skvělý a jednoduchý recept, který by se určitě vyplatilo vyzkoušet.

tortilyyyy

Ingredience:

pro 12 tortil

340 g hladké mouky + nějaká ta mouka při práci s těstem
5 lžiček masti nebo ztuženého rostlinného tuku (nebo nejlépe směs obou)
zhruba 1,5-2 dl teplé vody

Postup

Nejdříve smíchejte mouku a tuk, přidejte špetku soli, zalijte částí vody. Míchat můžete i vidličkou, případně to celé postupně naházet do mixéru, ale nejlepší asi bude klasicky „ručně stručně“. Těsto by mělo mít středně tuhou konzistenci, ne úplně pevnou, ale ne ani měkkou jako chlebové těsto.

 


Následně rozdělte těsto na 12 částí, které „srolujete“ do klubíčka. Poklademe na talíř, přikryjte nějakou plastovou fólií a nechte odpočívat alespoň půlhodinu. Snadněji se bude válet.

Rozválejte na požadovanou velikost, nejlepší je se orientovat podle velikosti pánve. Nezapomeňte těsto během postupu válení občas pomoučnit aby se nelepilo. Tortily by neměly být ani příliš tenké ani příliš hrubé. A pokud se vám je podaří rovnoměrně vyválet do souměrného kruhu, máte naše uznání. V pořádku jsou i takovéto zmetky, chutnat budou i tak stejně.

tortilyyy

 

Nakonec stačí už jen hodit na suchou pánev a opékejte z každé strany po přibližně 30-45 sekund. Třeba dávat bacha, aby nepřipálilo. Drobné hneědé „skvrny“ jsou samozřejmě v pořádku.

toooortily
Už jen naplnit čím jen chcete, vhodně srolovat a … Dobrou chuť!

Recept – domácí tortilly

loading...