Recept na tento pokrm si moje babička donesla z Maďarska. Kuřecí paprikáš se rozvoněl po celém bytě



Už jen přečtením názvu tohoto pokrmu se v nás začínají probouzet všechny chuťové buňky a hned si umíme představit to vynikající aroma.

ingredience:

1kg kuřecích prsou
1ks papriky
3 PL papriky
200ml smetany
3 rajčata
2 lžíce másla
2 PL pšeničné mouky
2ks cibule
sůl
koření

postup:

Cibuli si nakrájíme na kostky, vložte do hrnce a osmahneme ji na másle dozlatova.
kureci paprikas1

 

 
Přidejte mletou papriku a za stálého míchání ji propojte s máslem.
kureci paprikas2

Prsa si nařežte na hrubší kousky a poklademe je na cibulový základ. Osolte, opepřete a nechte povařit 5-7 minut. Při paprikáše můžete použít jakoukoliv část kuřete, po oddělení od kůže a přebytečného tuku.
kureci paprikas3

 

 
Rajčata nechte spařit, odstraňte slupku a spolu s paprikou jejich nakrájejte na velké kostky.
kureci paprikas4

Zeleninu vložte do hrnce, zamíchejte a zalijte vývarem. Když vše přijde do varu, přikryjte hrnec a snižte plamen na minimum. Nechte podusit přibližně 50 minut.
kureci paprikas5

 

 
Přidejte zakysanou smetanu smíchanou s moukou.
kureci paprikas6

Důkladně promíchejte, nezakrývejte a vařte dalších 7-10 minut. Hotovo!
Přílohu k této pochoutce necháme na vás a přejeme vám dobrou chuť!

kureci paprikas7

loading...