RECEPT NA PRAVÝ VÁNOČNÍ PUNČ, který u vás doma vykouzlí sváteční atmosféru



Punč to pravé pro Vánoční atmosféru. Adventní období je časem shonu a zmatku. Člověk neví co dřív, shánět dárky uklízet či dohánět resty v práci před koncem roku. Není tak nic lepšího než se na chvíli zastavit a nasát vánoční atmosféru plnými doušky.

Třeba díky Vánočnímu punče, který si snadno připravíte i doma. Neváhejte a zahřejte se punčem, který nejen vás, ale i vaše blízké před Vánocemi doslova okouzlí.

suroviny:

1 l červeného vína

750 ml vody

50 ml slivovice (vodky popř. Jiného alkoholu podle chuti)

Koření na svařené víno (skořice, badyán, hřebíček)

vanilkový cukr

cukr krystal

1 konzerva jahod (ananasu)

pomeranč

punc1

 

 
postup:

Do hrnce nalijeme na 1 l vína, zhruba 750 ml vody. Přidáme sáček koření na punč. Dejte pozor, aby bylo v celku, při požití drceného prášku není chuť tak dobrá. Pokud nemáte přímo koření na punč, můžete jednoduše použít skořici v celku, badyán (anýz) a hřebíček.

Do směsi přisypeme i jeden vanilkový cukr a pár lžiček cukru. Raději méně, postupně podle chuti dosladíme. Vše necháme mírně prohřát. Do hrnce nalijeme celý jahodový kompot i se šťávou. Můžete použít i jiné ovoce, jahody však chutnají nejlépe.

punc2

 

 
Teď už chybí jen nějaký ten alkohol. Do směsi přilijeme cca 1 půl deci slivovice, popř. jiného bílého alkoholu např. vodky. Necháme prohřát, pozor směs by neměla úplně vřít. Podle chuti dosladíme popř. přidáme více alkoholu. Podáváme horké.

TIP: Na dno sklenice před podáváním nakrájejte čerstvý pomeranče. Vše zalijeme horkým punčem.

punc3

loading...