Recept na domácí kečup, který je chuťově lepší a zdravější než ten z obchodu. Zkuste tento recept a všechny kupované kečupy ihned vyhodíte!



V současné době se v regálech supermarketů nachází množství různých druhů kečupů. Proč byste je kupovali, když se dají připravit doma a hlavně z přírodních ingrediencí?

Připravte si jej podle následujícího receptu a nebudete litovat!

Ingredience:

3 kg rajčat
500 g jablek
250 g cibule
1 PL soli
220 g cukru
50 ml jablečného octa
Pepř podle chuti: černé, chilli papričky a podobně
1-1-1

 

 

Postup:

Všechny ingredience si nařežte a vařte, dokud cibule nezměkne. Pak si vše rozmixujte v mixéru a opět povařte, dokud směs nezhoustne (přibližně 50 minut). Během vaření přidejte sůl, cukr, dva druhy koření a jablečný ocet. Když zhoustne, odstraňte ho z plamene, rozlijte do skleněných nádob a uzavřete.

Chuť kečupu bude záviset na odrůdě jablek. Můžete si ho vyzkoušet uvařit s kyselým nebo sladkým ovocem a přidat česnek či jiné koření.

Pokuste se toho udělat co nejvíce, abyste ho nesnědli dříve, než bude zima klepat na dveře!

loading...